Tuesday, April 11, 2017

Spigen maska za iPhone 6S


Vječito isti problem - naprave seksi telefon koji izgleda taman koliko i košta - ali je ujedno i kao nasapunjana čaša - klizav i krhak do boli, da se na kraju ne isplati sav taj trud oko dizajna. Onda smo uvijek u potrazi za dobrom “maskom” koja će zaštititi naš telefon, ali ujedno ga i vizualno totalno ne uništiti. Takva je situacija i sa najpopularnijim telefonom na društvenim mrežama i šire - Apple iPhone-om, u mom slučaju sa modelom 6S. Postoje raznorazne maske i futrole za njega, ali je uvijek na fazon ako je lijepa - onda je samo to, zaštita nula bodova i obratno - a ako ste kao ja, važno vam je oboje. Treba nam maska koja daje kompliment dizajnu telefona, maska koja nije ni suviše debela, ni suviše tanka, maska koja ne ometa rad telefona (loš položaj zaštite na tipkama, ružan materijal i sl.), maska koja nije preskupa i maska koja stvarno štiti našeg džepnog ljubimca od eventualnih slobodnih padova i/ili grebanja.

Nakon dugo traženja, bačene love na fuš opcije s PIK-a i iz naših vrlih stručnih i bogatih tehničkih radnji, te nakon silnog surfanja dubinama neta (od Hong-Konga do Kalifornije), uspio sam pronaći pravu stvar - maska kojoj ne mogu naći manu - jednostavno je perfektna. Proizvođač je Spigen, zvanični naziv maske je “Ultra Hybrid Tech” - za moj ukus nije predebela, taman je dovoljno “tu” da mobitel čvrsto i sigurno možete držati u rukama, a opet ukupni dojam nije debelinđo od telefona, zadržava taj njegov “seksipil” i high-end feel. Boja mog iPhone-a je “space gray” i jedan detalj koji me obradovao s maskom - pored klasične transparentne varijante možete je nabaviti i u toj “space gray” varijanti, i dalje transparentnoj - što je jednostavno u ovom slučaju perfektno - ostaje taj tamni matirani preljev na njemu, ma bombona! :) Ili kolač, kad već prelijevamo… :p





Maska je top i kada pričamo o sigurnosti telefona, iako nisam od onih kojima isti često ispada iz ruku, par puta mi se to desilo u zadnjih godinu dana i to na ružan način (s metar-dva drito na asfalt) i apsolutno nema tragova ni na maski ni na telefonu - 100% je zaštićen i mogu s pravom reći da navedeni detalji na ambalaži nisu lažni - “military grade” testna značka, te “synergy” i “air cushion” tehnologija zaštite od udaraca/ispadanja + naravno, zaštita od grebanja (nakon godinu dana korištenja na maski se vide tragovi, sitne ogrebotine, međutim morate se pod dobrim svjetlom potruditi da ih primjetite, što vam govori o samoj kvaliteti izrade). Kako god okrenete, nema mane - ukoliko vam ovaj stil dizajna za vaš telefon odgovara - nemate šta dalje tražiti, sve ostalo je apsolutno testirano i tako je kako i piše. Ko telefon nosi u džepu također neće imati problema - materijal je kvalitetniji TPU i maska je super-glatka, nema mučenja prilikom vađenja telefona iz uskih džepova farmerki - nema ništa gore od onih jeftinih gumenih maski što se ofucaju nakon 3-4 javljanja na telefon, povuku pola materijala hlača skupa sa telefonom, izvadite dušu iz džepa s njom - apsolutni horor.

Svi važni otvori su precizno izrezani, maska ne smeta prilikom punjenja - niti se telefon zagrijava niti je kabl teško uštekati - a ni standardni jack za slušalice nema problema sa spajanjem - sve ide glat i kako bi i trebalo. Maska se poprilično jednostavno stavlja i skida, može se čistiti vodom i evo, nakon okruglo godinu dana korištenja još uvijek se nije nigdje pojavilo ono strašno žutilo, znate na šta mislim - boja je kakva je bila i u kutiji (malo održavanja i kvalitetan materijal izrade su uvijek ključ dugotrajnosti).





Naravno, masku nisam uspio pronaći kod nas, ali sam imao priliku kupiti je u Minhenu po cijeni od €20, međutim uvijek imate i opciju Amazona ili eBay-a, po moguće sada i manjim cijenama. Vjerujem da iste postoje i za novije modele iPhone-a i neke druge marke telefona. Uz svaku originalnu Spigen masku dođe i za nju poseban kod koji možete provjeriti na njihovoj zvaničnoj stranici, da budete sigurni da ste kupili pravu stvar (dobro dođe kad kupujete od "Kineza" :p)


Bez puno razmišljanja, najtoplije preporuke za masku svim geek-ovima koji me razumiju s ovim “third-world-problemom” - dakle, s ponosom u baštici izvadim mobitel na stol, naručim veliku s mlijekom i uz nju dobijem čašu vode s ledom, te poklon-čokoladicu uz fenomenalan Wi-Fi :)



Podijeli na:

0 Comments:

Ostavi komentar